Richard is bij G4S begonnen als transporteur

Richard Elders werkt al 14 jaar bij G4S. In 2002 startte hij als waardetransporteur. “Een prachtige tijd”, zegt Richard hierover. “We zaten de hele dag met zijn tweeën op de wagen. We hadden veel direct contact met de klanten, waardoor ik nu goed weet wat er speelt bij ondernemers als het gaat om contant geld.”

Richard maakte als waardetransporteur veel bijzondere dingen mee. Zo mocht hij meedoen aan het kinderprogramma Willem Wever in 2007. Hierin ging presentator Ewout Genemans met tiener Lars op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Wat gebeurt er met al het kleingeld uit de supermarkt?’ Richard maakte zijn televisiedebuut in deze aflevering waarin G4S een prominente rol speelde.

Richard Elders

 

In de loop der jaren heeft Richard een aantal stappen gemaakt binnen G4S en is hij opgeklommen tot sales consultant voor de regio’s midden- en zuid-oost Nederland. Een logische stap voor Richard: “Het leukste is dat ik nog steeds contact heb met klanten waar ik vroeger als waardetransporteur kwam. Ik geef de klanten nu advies over hoe zij slimmer en veiliger om kunnen gaan met contant geld”.

Slimmer omgaan met contant geld

Een selecte groep pilot-kandidaten heeft CAS al in de zaak: in januari 2016 komt CAS op de markt voor iedereen. Meld je nu aan en wij zorgen dat je op de hoogte blijft.

Door vele jaren ervaring in het veld en als sales consultant weet Richard precies wat er speelt bij de klanten. Richard geeft winkeliers vijf tips om slimmer om te gaan met contant geld:

  1. Bewaar contant geld niet te lang in de kluis

“Bewaar contant geld niet langer dan één week in je kluis. Hoe meer geld in de kluis, hoe hoger het verzekeringsrisico. Je kunt geld besparen op de kluisverzekering door de hoeveelheid contant geld in de kluis zo laag mogelijk te houden. En elke ondernemer wil zijn contante omzet natuurlijk zo snel mogelijk op zijn rekening hebben staan.”

  1. Maak één persoon verantwoordelijk voor het contant geld

“Je houdt meer controle door één persoon verantwoordelijk te maken voor het contant geld. Vaak is dit de taak van de hoofdcaissière. Doordat de verantwoordelijkheid bij één persoon ligt, minimaliseer je het aantal vertrouwensvragen met andere medewerkers.”

  1. Room hoge biljetwaardes direct af

“Zorg ervoor dat biljetten van €50,00 en hoger direct worden afgeroomd bij de kassa. Door biljetten met een hoge waarde niet in de kassa, maar in een aparte afroombox te stoppen, is het bedrag wat in je kassa zit lager. Mocht er een calamiteit zijn, dan is de buit voor de overvallers zo laag mogelijk.”

  1. Neem een digitale kluis

“Een mooie, recente ontwikkeling op het gebied van contant geld is de digitale kluis. Digitale kluizen zijn vrij nieuw, maar is zeker een innovatie waar elke retailer mee te maken gaat krijgen. Met zeer laagdrempelige uitgave aan een digitale kluis minimaliseer je veiligheidsrisico’s rondom het geld.

Met een digitale kluis heb je geen omkijken meer naar het geld. Zo wordt het geld direct op je bankrekening gestort en heb je geen zorgen meer over je contante omzet. Je verhoogd de controleslag op de contante geldstroom omdat de kluis het geld direct telt én controleert op echtheid. Daarnaast kunnen wij als waardetransporteur digitaal meekijken in de kluis, waardoor we weten wanneer deze vol is en we langs moeten komen.”

  1. Laat zien hoe je veilig met contant geld omgaat

“Ook overvallers schatten de risico’s en kansen in van het slagen van een overval. Iedereen kan slechte bedoelingen hebben, zelfs je klanten. Het is daarom belangrijk duidelijk te laten zien hoe je veilig met contant geld omgaat in de winkel.

Laat zien dat het bij jou in de winkel goed geregeld is. Zo kun je de digitale kluis zichtbaar plaatsen en kun je laten zien hoe het geld direct wordt afgeroomd bij de kassa. Daarnaast kun je kenbaar maken dat je gebruik maakt van professioneel geldtransport.

Door jouw oplossingen voor de risico’s rondom contant geld te laten zien, straal je veiligheid in de winkel af. Potentiële overvallers worden afgeschrikt wanneer ze zien dat er weinig te halen valt.”

Connect met Richard op LinkedIn

Of bel ons op 0900 - 447 00 00
CAS werkt met een digitale kluis

CAS werkt met een digitale kluis

Slimmer omgaan met contant geld

Een selecte groep pilot-kandidaten heeft CAS al in de zaak: in januari 2016 komt CAS op de markt voor iedereen. Meld je nu aan en wij zorgen dat je op de hoogte blijft.

Richard is bij G4S begonnen als transporteur

Richard is bij G4S begonnen als transporteur