Zelf doen versus waardetransport

Tijd is geld, toch?

07 september 2016

In jouw slijterij, drogisterij of snoepwinkel worden elke dag de kassa’s geteld. Dan weet je welke omzet je die dag gedraaid hebt. Je doet het wisselgeld voor morgen alvast weer in de lades en zet ze klaar in de kluis. Je telt alles misschien wel drie keer na, voor je de sealbags weg gaat brengen. En in de tussentijd draait de zaak wel door. Toch?

Als bakker is de keuze vrij eenvoudig. Je kunt niet tegelijk je kas opmaken én brood bakken, dus dan doe je dat ’s avonds. Elke avond dus, het wordt zo een vast ritueel. Wel zonde van de tijd met je gezin. Bij winkels die groter zijn en waar meer personeel is, kan de kas opmaken ook overdag. Dan trekt de bedrijfsleider zich elke dag terug in zijn kantoor. Daar wordt de administratie gedaan en het geld netjes verwerkt. Vanuit de winkel wil je niet dat iedereen ziet waar en wanneer je je geld telt, uiteraard. Maar dat heeft ook een keerzijde.

Koud kunstje

Je ziet vanuit jouw kantoor namelijk ook niet wat er in de tussentijd zich op de winkelvloer afspeelt. Zeker op rustige dagen staan soms nog jonge meiden effectief in hun eentje in de zaak. Een koud kunstje voor een paar opgeschoten jongens om haar in een hoek te drijven en intussen sigaretten te stelen. Of om uit het zich van de kassa de labels van een trui te halen, schroefjes uit de verpakking te peuteren of producten onderin de kinderwagen te proppen. Vaak heeft jouw medewerker geen idee wat te doen. Moet ze jou roepen? En wie let er dan nog op de winkel?

3 tips van PinnenZakelijk.nl

Naast het promoten van pinnen, geeft Pinnen Zakelijk ook tips om om te gaan met contant geld:

  1. Bewaar niet te veel geld in de kassalade en room tijdig af.
  2. Tel je geld niet in het bijzijn van klanten en neem de contante omzet niet mee naar huis.
  3. Overweeg professioneel waardetransport.

Tijd voor de klant!

Om het nog simpeler te maken: jij kent als filiaalmanager of eigenaar jouw zaak het beste. Je komt het meeste tot je recht op de winkelvloer waar je de klant spreekt en helpt. Dus waarom zou je die kostbare uren besteden aan het verwerken van jouw cash? Sinds kort is een oplossing bijgekomen met de komst van CAS®. Een kleine slimme kluis waar je de omzet van de dag in stopt. CAS telt het geld, controleert het op echtheid en schrijft het de dag erna op je rekening bij. CAS geeft zelf aan wanneer hij bijna vol is, waarna wij het geld komen ophalen bij jou. Dat scheelt tijd en dus uiteindelijk ook geld. Omdat jij niet meer op kantoor zit, maar op de winkelvloer te vinden bent. Zo kun jij weer doen waar je goed in bent: de klanten optimaal helpen en omzet draaien!

Meer weten over CAS? Lees verder.. Of bel ons op 0900 - 447 00 00

Gebruik je verstand met contant