Sodexo header
  • Bedrijfsnaam:
    Sodexo
"Safe Express is de beste cash oplossing"
Safe Express is een dienst voor geld- en waardeafhandeling voor winkels en andere midden- en kleinbedrijven (MKB). Het internationale Sodexo, met vestigingen in 80 landen, wereldwijd 380.000 medewerkers en dagelijks meer dan 50 miljoen consumenten, hoort eigenlijk niet tot de primaire doelgroep van Safe Express. Toch is Sodexo met haar foodservice activiteiten bij bedrijven, ziekenhuizen, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen een interessante marktpartij voor Safe Express om mee samen te werken.
"

Een veilige en makkelijke manier om relatief kleine bedragen te storten.

"

Veel kleine bedragen

De restaurants waarvoor Sodexo verantwoordelijk is, zijn namelijk net winkeltjes op zich. Hier worden op werkdagen dagelijks door veel mensen kleine bedragen afgerekend. Bij 40% van de bedrijven gebeurt dat nog steeds met contant geld. Dat brachten de Sodexomedewerkers tot nu toe zelf naar de bank – met alle bijbehorende risico’s.

Gepansterde wagen overdreven

“Ttoen G4S met Safe Express begon, grepen wij deze oplossing met beide handen aan. In de beginfase hebben we aan de pilot meegedaan. Dat beviel zo goed, dat Sodexo nu voor alle locaties waar nog met contant geld wordt betaald, gebruik maakt van Safe Express.” Als deelnemer van het eerste uur, maakt Sodexo gebruik van Safe Express zonder CAS.
  • Safe Express vast bedrag

  • € 16,75 per transport

  • Storten tot €5.000,00 per transport

    Bijschrijving na transport

"“De pilot beviel zo goed, dat Sodexo nu overschakelt op Safe Express”"
Lees meer over dit pakket

Over Sodexo

Alleen al in Nederland verzorgt Sodexo op 1.300 locaties foodservice activiteiten. Deze internationale Food & Facilities Management organisatie weet dan ook als geen ander hoeveel voordelen het heeft om zo min mogelijk contant geld in huis te hebben. Dat is dan ook het streven. Peter van der Werff, Manager Internal Audit bij Sodexo: “Voor restaurants waar wél met contant geld afgerekend wordt, is Safe Express de beste oplossing. Wij hoeven nu niet meer zelf met het geld over straat om het bij de bank te storten. Dat scheelt een hoop risico’s, maar ook tijd.” sodexo-logo335-623318