serviceapotheek header
  • Bedrijfsnaam:
    Service Apotheek Holendrecht
"Safe Express voelt een stuk veiliger"
“Het probleem van MKB-ers is dat vaak de routine ontbreekt in het regelmatig wegbrengen van geld. Ook ik bracht mijn geld onregelmatig weg en moest er bovendien 5 km voor rijden. Na twee inbraken vorig jaar wees mijn huisbankier mij op Safe Express van G4S Cash Solutions. En dat voelt een stuk veiliger”, aldus Frank de Ligt, apotheker in Amsterdam Zuid Oost. Ondernemers lopen het grootste risico bij het (af)storten van geld tijdens de zogenaamde walk to the bank. Speciaal voor MKB-ers heeft G4S een aantal jaar geleden Safe Express ontwikkeld. Een goedkope en flexibele service voor geldtransport waarbij ondernemers in hun eigen zaak contant geld storten. Apotheek Holendrecht is een van de 250 Service Apotheken in Nederland en afnemer van Safe Express. Frank de Ligt is apotheker en eigenaar: “Mijn pand had ik al heel goed beveiligd, Amsterdam Zuid-Oost staat immers niet bekend als de meest veilige plek van Amsterdam. Vroeger draaiden we ook weekenddiensten. Via G4S had ik alarmopvolging en surveillance. De beveiligers zorgden ervoor dat medewerkers veilig in hun vervoermiddel konden stappen.”

Inbraken

“Het is jarenlang goed gegaan, maar een tijdje terug hadden we twee inbraken in dit pand”, vervolgt Frank. “Alles staat op beeldmateriaal, maar helaas krijg ik geen feedback van de politie wat ze ermee doen. De tweede keer was de buit lager. Desalniettemin een inbraak geeft toch altijd veel ellende en de verzekering vergoedt tot een maximaal bedrag. Toen ben ik gaan nadenken over beveiliging en geldtransport.”
  • Safe Express vast bedrag

  • € 16,75 per transport

  • Storten tot €5.000,00 per transport

    Bijschrijving na transport

"Safe Express bevalt heel goed!"
Lees meer over dit pakket

Discipline

Het werken met Safe Express was even wennen voor de apotheker. “Het vergt wel discipline”, vertelt Frank, die geen CAS heeft en de administratie zelf doet. “Je moet de storting van te voren klaar maken. Dat is goed, want het is ook een stok achter de deur. Je kiest voor jezelf een vaste dag en plant dat dan in je werkzaamheden die dag. Opsparen van het geld kost uiteindelijk veel meer. En nu weet ik dat het goed en veilig gebeurt. Het bevalt heel goed!”

Voorzorgsmaatregelen

Als voormalig voorzitter van de apothekersvereniging Amsterdam, FBA, informeert Frank zijn leden ook over veilig werken en geldtransporten. “Apotheken in Amsterdam zijn het laatste jaar veelvuldig doelwit geweest van overvallen op klaarlichte dag. Dus voorzorgsmaatregelen zijn zeker gewenst. Laatst heb ik een andere collega-apotheek benaderd en hen vertelt over Safe Express. Zij zijn ook klant geworden. Ik zou het iedereen willen aanbevelen.”   serviceapotheek logo