castle games header
  • Bedrijfsnaam:
    Castle Games
"Safe Express is onopvallend, snel en veilig"
Om middernacht met zo’n 300 man voor de deur staan in afwachting van de nieuwste game? Bij de Castle Gameshop in Deventer is dat helemaal niet vreemd. De helft van de klantenkring is jong, dus wordt er veel contant betaald. Logisch dus dat bedrijfsleider Sander Hidding werkt met Safe Express:“We hebben bewust gekozen voor deze dienst en niet voor regulier geldtransport. Safe Express werkt met onopvallende voertuigen, is daardoor minder zichtbaar, snel en veilig.” “Veel klanten merken het niet eens als de overdracht van de opbrengst plaatsvindt”, vervolgt Hidding. “Gemiddeld kost een game zo’n 60 euro. De helft van onze klanten is jong en die betalen nog vrij vaak met contant geld. Voorheen bracht ik de opbrengst zelf naar de bank. Op wisselende tijdstippen en zo onopvallend mogelijk. Maar goed, je staat toch bij een afstortkluis van de bank. Het kan best zijn dat iemand op je zit te azen. Het geeft een onveilig gevoel dat je steeds op je hoede moet zijn. Vandaar onze beslissing om het afstorten van geld uit te besteden aan Safe Express.”

Veiligheid

Ondersteund door drie man personeel runt Hidding de gameshop. Met allen zeer veel kennis van de gamingwereld. De shop is daarom een begrip in de regio. Ook staat Deventer bekend als veilige stad. De politie voert een ‘’zero tolerance beleid’. Overvallen worden keihard aangepakt en dat lijkt te werken. “De veiligheid van het personeel is voor ons het allerbelangrijkst. En zo duur is Safe Express uiteindelijk toch ook niet,” aldus Hidding. “Het afstorten zelf levert geen tijdswinst op, want de bank ligt op 400 meter afstand. Voor ons gaat het om de veiligheid. En dat is heel persoonlijk. Iedere ondernemer maakt daarin zijn eigen afweging.”
  • Safe Express vast bedrag

  • € 16,75 per transport

  • Storten tot €5.000,00 per transport

    Bijschrijving na transport

"Safe Express past goed bij onze wisselende opbrengsten"
Lees meer over dit pakket

Muntgeldpakketten

Bij iedere storting van Safe Express kan een ondernemer online ook muntgeldpakketten reserveren. Hidding vindt dit een goede toegevoegde waarde, maar maakt zelf geen gebruik van deze service. “Wij zijn een soort wisselkantoor”, licht hij lachend toe. “We hebben een aantal vaste marktkooplui die bij ons muntgeld inwisselen. Dus daaraan hebben wij geen tekort op dit moment.” De shop heeft duidelijke piekmomenten. “Releases van spellen komen vaak aan het eind van de maand. Een paar keer per jaar komen de echt grote spellen als Call of Duty met een nieuwe release. En natuurlijk rond de december feestdagen, dat is de mooiste periode van het jaar.” Safe Express past goed bij deze wisselende opbrengsten. Omdat Hidding koos voor Safe Express zonder CAS, plant hij zelf transporten in via www.safe-express.nl, gemakkelijk en veilig in eigen zaak.

Hollywood

“We hebben echt een loyale klantenkring”, vervolgt Hidding. “Sommige jongens komen bijna wekelijks langs. We hebben een ruim assortiment nieuwe en ook gebruikte games. Mensen waarderen dat. Ondanks dat games online besteld kunnen worden, komen ze toch liever bij een echte specialist. Mooi is dat!” Gaming heeft zich de afgelopen jaren met de komst van de Wii van Nintendo ontwikkeld tot een bredere markt. Waren het voorheen vooral mannen van 15 tot 30 jaar die over de drempel stapten bij Castle Gameshop in Deventer, nu gaan er spelletjes voor de peuter van 3 en games voor opa en oma over de toonbank. Sander: “De markt is veel commerciëler geworden. De echt gekke concepten zijn eraf. Daar tegenover staat dat de budgetten van de ontwikkelaars veel groter zijn en zich dus makkelijk kwalitatief kunnen meten met menig Hollywood filmproductie.” castlegames logo