CAS past goed op je centen

Hoe slim is je kluis?

01 december 2015

CAS is een simpele maar slimme kluis, die je geld telt, bewaart en registreert. De G4S medewerkers die langs komen om de kluis te legen of om eventuele storingen te verhelpen, moeten natuurlijk weten hoe CAS werkt. Aan hen de vraag: hoe slim is ‘ie nou echt?

Acht onderhouds- en waardetransportmannen van het Amsterdamse G4S team druppelen binnen in de presentatieruimte. Met de armen over elkaar leunen ze achterover, een bak koffie voor zich. Kom maar op met die nieuwe kluis! Ze werken met alle soorten kluizen die G4S aanbiedt aan klanten, dus ze weten precies waar het mis kan gaan.

CAS past goed op je centen

Biljetten

Lopen de biljetten bijvoorbeeld niet te snel vast? Dat wordt direct gedemonstreerd en dat is het eerste slimmigheidje: hoe scheef je het biljet ook in de kluis probeert te stoppen, CAS trekt het biljet eerst recht voordat hij het ophapt. Dat kan rekenen op een instemmend gebrom van de mannen: “Dat zouden alle kluizen moeten hebben!” Ook een flink verkreukeld biljet kan makkelijk ingevoerd worden. Wat niet zal lukken, is vals geld invoeren of een biljet met een goede scheur erin. Met die biljetten kan de winkelier naar de bank.

Ook belangrijk: als er een nieuwe eurobiljet wordt ingevoerd zoals laatst het briefje van 20 euro, kan de kluis dan op afstand aangepast worden? Dat kan, “Lekker!” roept een van de onderhoudsmedewerkers hartgrondig, “Dan hoef ik daar niet voor langs.” En dat is ook beter voor de klant natuurlijk!

Slimmer omgaan met contant geld

Een selecte groep pilot-kandidaten heeft CAS al in de zaak: in januari 2016 komt CAS op de markt voor iedereen. Meld je nu aan en wij zorgen dat je op de hoogte blijft.

Verzekering

De verzekerde waarde van de biljetten willen ze nog weten, en dat is 7.500 euro voor kleine CAS en 25.000 voor grote CAS. De kluis telt hoeveel er in is gegaan, dus we weten wanneer we langs moeten komen. De waardetransporteurs weten genoeg en gaan vast op pad, de medewerkers van de storingsdienst bestuderen het binnenwerk van de kluis nog uitvoerig. Het kan hun goedkeuring wegdragen: “Echt goed gemaakt, een goeie oplossing,” concludeert een van hen enthousiast.

‘Winkeliers lopen vrijwel geen risico meer, daar doen we het voor’

De nieuwe kluizen staan op dit moment alleen nog bij winkeliers in Ede, die meedoen aan een pilot-project om te ontdekken hoe zij slimmer om kunnen gaan met contant geld. De eerste waardetransporteurs zijn daar al aan de slag met het nieuwe systeem. 

CAS past goed op je centen

Mooi systeem

De kluis registreert, controleert, telt de biljetten en bergt ze veilig op. Dagelijks worden de afgestorte biljetten bijgeschreven op de bankrekening van de ondernemer. “Ik vind het een heel mooi systeem”, zegt de waardetransporteur die in Ede de kluizen leegt. “Het is heel veilig. Winkeliers lopen hierdoor geen risico’s meer. Daar doen we het voor.” De pilot-kandidaten die de kluis al hebben staan, reageren vooralsnog positief. “Het neemt hen veel werk uit handen; elke dag geld tellen en administreren hoeft niet meer. Wat ze er uiteindelijk van vinden, weten we na afloop van de pilot.”

 

Meer weten over CAS? Lees verder..

Of bel ons op 0900 - 447 00 00

Slimmer omgaan met contant geld

Een selecte groep pilot-kandidaten heeft CAS al in de zaak: in januari 2016 komt CAS op de markt voor iedereen. Meld je nu aan en wij zorgen dat je op de hoogte blijft.