Kok op de Horecava 2016

“Ja mensen, kijk nu toch eens hoe heerlijk mals dat stukje vlees wordt met deze geavanceerde oven en grill combinatie. U kunt met gemak tien gerechten tegelijk bereiden.” De kok in de stand verslaat de kookhandelingen alsof het een sportwedstrijd is en de gratis gerechten trekken de aandacht. Welkom op de Horecava!

Ook als je geen Horecaondernemer bent, heb je van deze vakbeurs gehoord, waar de nieuwste snacks en de hipste mixdrankjes worden geïntroduceerd. En hoewel het niet het eerste is waaraan je denkt, zijn hier ook veel diensten te vinden die te maken hebben met geld. Even een kroketje trekken uit de muur of zelf een softijsje tappen, het zijn automaten waar geld in omgaat en ze worden hier aangeprezen.

Geldstromen goed geregeld

In de hal over dienstverlening, ver weg van de gratis hapjes en drankjes, treffen we het serieuzere werk. Kassasystemen, pinapparatuur, een eigen ATM in de zaak, en natuurlijk onze slimme kluis CAS. “Het goed regelen van je geldstromen in de zaak is nooit het eerste waar je aan denkt”, zegt Ron Vrolijk, accountmanager voor de Horeca. “Eten, drinken, je inrichting, dat zijn natuurlijk de leuke dingen! Maar juist daarom is CAS zo’n slim product, omdat je dan geen omkijken meer hebt naar je contante geld.”

 

Meer weten over CAS? Lees verder.. Of bel ons op 0900 - 447 00 00
 

En dat blijkt. Een bezoeker slentert langs de stand en Ron spreekt hem aan: “Mag ik u iets vragen?” De man kijkt uiterst ongeïnteresseerd maar stemt toch toe. “Heeft u nog cash in de zaak?” Dat heeft hij. Hij blijkt eigenaar te zijn van een kleine hotelketen en wordt in de loop van het gesprek steeds enthousiaster. Ron: “Je ziet dat als mensen horen hoe makkelijk het wordt met CAS, ze wel degelijk interesse hebben. Je stort eenvoudig af in de kluis en je geld is direct geteld én veilig. Het mooiste voor ondernemer is dat het de volgende dag al op je rekening staat, dus het is ook goed voor je eigen cash flow.”

Horecava stand

Ron in gesprek met een geïnteresseerde

 

Kortere dag

Dat geldt ook voor andere ondernemers: of je nu een ijssalon, bakker of café restaurant runt, uiteindelijk heeft iedere winkel dezelfde uitdagingen als het gaat om contant geld. Ron: “Ik sprak net een bakker, en die maken natuurlijk lange dagen. Vroeg beginnen, druk in de zaak en dan aan het einde van de dag nog de kas opmaken. Een oplossing als dit, maakt je dag gewoon korter.”

CAS stand op de HorecavaBlijft cash?

Veel mensen vragen ook of cash niet gaat verdwijnen. Ron: “Uit onderzoek blijkt dat dat zo hard nog niet gaat, maar veel mensen vinden het toch fijn dat je niet vast zit aan een contract: Je kan met CAS beginnen en ook zo weer opzeggen. De kosten zijn daarbij deels variabel: je bepaalt een vast bedrag per maand en 5 cent per biljet. dat betekent dat als je toch minder cash krijgt, je ook minder betaalt.” Een handige dienst, waar de horecaondernemers van Nederland even van hebben kunnen proeven op de Horecava.