Bereid je voor op het nieuwe bankbiljet van €20

Vanaf 25 november 2015 wordt een nieuw bankbiljet van twintig euro in omloop gebracht. Apparaten herkennen het nieuwe biljet niet zomaar, dus wil je slim omgaan met contant geld? Zorg dan dat jij én je geldapparatuur het briefje herkennen.

Heb je bijvoorbeeld een valsgeldscanner in de zaak? Kijk dan op de website van de leverancier of een update nodig is om ervoor te zorgen dat de scanner het nieuwe briefje herkent. De pilot kandidaten die al gebruik maken van de slimme kluis CAS, hebben hier geen omkijken naar: G4S heeft de kluizen op afstand aangepast. Storten, controleren en op rekening bijschrijven blijft voor hen dus even eenvoudig.Zelf controleren

Slimme ondernemers weten natuurlijk ook hoe ze zelf het briefje kunnen controleren! Dat kan door het te voelen, te bekijken en te kantelen:

  1. Voel: De inkt van het biljet is voelbare aan de linker- en rechterkant.
  2. Kijk: Tegen het licht toont het watermerk met een portret en het waardecijfer. Een raampje in het biljet toont hetzelfde portret.
  3. Kantel: Het hologram toont het portret en het waardecijfer. Het smaragdgroene cijfer geeft een lichteffect dat op en neer beweegt.

De Europese Centrale Bank heeft alle echtheidskenmerken van het nieuwe briefje van 20 euro op hun site staan.

Interesse in geldapparatuur? Neem een kijkje in onze webshop. Of wilt u straks een van de eerste ondernemers van Nederland zijn met CAS in de zaak? Meld u nu alvast aan als klant en wij zorgen dat u er bij bent!

Meer weten? Bel ons op 0900 - 447 00 00

Slimmer omgaan met contant geld

Een selecte groep pilot-kandidaten heeft CAS al in de zaak: in januari 2016 komt CAS op de markt voor iedereen. Meld je nu aan en wij zorgen dat je op de hoogte blijft.