iStock_000018045755_Medium

Hoe gaan ondernemers om met hun contanten? Het CAS-team stelde deze vraag aan drie winkeliers in Ede, een gemeente met ruim 110.00 inwoners. Wat blijkt: veel ondernemers nemen zelf slimme maatregelen om veilig om te gaan met geld.

‘Loop maar door…’

Bij een ketenzaak zegt het meisje van de kassa dat we wel naar achteren mogen doorlopen. Even maken we ons zorgen dat dat zo makkelijk gaat, maar dan blijkt dat er toch goed over de veiligheid nagedacht is: de nieuwe CAS kluis is net geïnstalleerd én verankerd in de grond. Een medewerkster legt uit dat er nog een extra deur komt: “Die deur waar jullie net door gekomen zijn, mag niet op slot omdat het de vluchtroute is. Tsja, dat is ook veiligheid natuurlijk… Maar hier in de gang komt een extra deur, die we straks wel af kunnen sluiten. Dat is voor ons een mooie oplossing, want dan hoeven we niet meer naar het kantoortje boven en kunnen we toch rustig wisselgeld tellen.”

Vier ogen

In de volgende ketenwinkel die we bezoeken worden we ontvangen door de filiaal manager en de security manager van het hoofdkantoor. Hij is naar het filiaal gekomen om bij de installatie van kluis CAS aanwezig te zijn. We leggen uit dat ze meerdere gebruikers op de kluis aan kunnen maken, zodat je altijd weet welke medewerker welk bedrag heeft afgestort. De managers overleggen even: is dat wat voor hen? Eigenlijk niet: “Wij werken met het 4-ogen systeem. Het afsluiten van de winkel, de kas opmaken en afstorten gebeurt altijd door twee medewerkers. Ze vullen daarbij gezamenlijk een formulier in en ondertekenen dat. Dat werkt goed voor ons, dus dat houden we zo. Met de kluis erbij wordt het alleen maar makkelijker. Dit is een goede volgende stap!”

 

Eigen veiligheid

Voor het familiebedrijf verderop in de straat geldt ook dat zij het 4-ogensysteem hebben en houden. Voor hen is het belangrijkste dat ze met CAS niet meer met geld over straat hoeven: “Met de seal bag naar de bank, dat is toch niet meer van deze tijd! De belangrijkste reden voor ons om nu met CAS te gaan werken, is veiligheid. Wij hebben dure spullen in de zaak, maar ik zeg altijd: ga er niet achteraan als er iets gejat wordt. Het is het namelijk nooit waard om je eigen veiligheid in gevaar te brengen! Nu met CAS hebben we ons contante geld beter geregeld, ik vind dat heel belangrijk voor mijn medewerkers.”

Meer weten over CAS? Lees verder..

Of bel ons op 0900 - 447 00 00

Slimmer omgaan met contant geld

Een selecte groep pilot-kandidaten heeft CAS al in de zaak: in januari 2016 komt CAS op de markt voor iedereen. Meld je nu aan en wij zorgen dat je op de hoogte blijft.